Deze website maakt gebruik van cookiesTafels

Een eettafel is één van de bekendste meubelstuk dat er bestaat. Een tafel bestaat uit een groot vierkant blad dat meestal van hout is gemaakt. Onder het tafelblad vind je een zogeheten tafelpoot dat er voor zorgt dat de tafel in zijn geheel wordt ondersteund. Een tafel bestaat meestal uit vier poten en één blad. De tafel wordt over het algemeen gebruikt om op een comfortabele hoogte voorwerpen op te kunnen plaatsen en om gemakkelijk te kunnen eten. Daarnaast is de tafel ook zeer belangrijk voor veel andere doeleinde. Zoals voor bijvoorbeeld allerlei huishoudelijke activiteiten, schrijfwerk, knutselen en andere hobby's. Tafels zijn er in verschillende soorten en maten zoals de eettafels of salontafels. Hieronder benoemen we de verschillende soorten tafels zoals de bijzettafel, hoektafel en sidetable. De eettafel is samen met de eetstoelen een belangrijk onderdeel van je eetkamer. De eettafel moet ook groot genoeg zijn zodat je jouw aantal geselecteerde gasten eraan kunnen zitten. De meest populaire tafel is de rechthoek tafel maar een vierkante tafel is ook een goede keus. De salontafel maakt onderdeel uit van de woonkamer en is beschikbaar in vele verschillende materialen. Tafels zijn er in verschillende materialen, maten en kleuren maar het meest voorkomende materiaal is houten tafels. Houten tafels hebben een natuurlijke frisse uitstraling en zijn daarom leuk te combineren met vele stijlen.

tafels

Eettafel

De eettafel is het meest belangrijke meubel van de eetkamer. Het is daarom belangrijk dat je hoge eisen stelt aan een eettafel het blijft toch de plek waar je elke dag iets op eet. De eettafel moet groot genoeg zijn, zodat het gewenste aantal personen aan de eetkamer tafel kunnen zitten en ook moet er voldoende beweegruimte zijn. Daarbij is het belangrijk dat de eettafel zeer stevig is, omdat de tafel vaak in aanraking komt met voedsel en drinken is de kans groot dat er vlekken op komt. De houten eettafels zijn de trend van dit moment.


Hoektafel

Een hoektafel dat ook wel een bijzettafel wordt genoemd. Het wordt meestal gebruikt om extra ruimte vrij te maken naast de salontafel in de woonkamer. Een hoektafel wordt meestal gebruikt voor wanneer de salontafel vanaf sommige plekken in de woonkamer te ver weg is. Zo kunt je snel je glas drinken neerzetten zonder moeite te doen om op te hoeven staan. Net zoals de salontafels zijn hoektafels verkrijgbaar in vele maten, vormen en materialen. Waar je als persoon goed op moet letten is het bestellen van een hoektafel want, vaak is het mogelijk om de salontafel en hoektafel vanuit één serie te bestellen zo kun je per ongeluk ook een salontafel erbij hebben besteld terwijl dat niet de bedoeling was.


Salontafel

Een salontafel maakt samen met de bank en het TV-meubel deel uit van de woonkamer. Salontafels zijn er in diverse soorten en maten en materialen. Zo zijn er ronde, vierkante en rechthoekige salontafels. Een salontafel kan ook van hout, glas of metaal zoals aluminium ontwikkeld worden. Meestal is een salontafel vierkant of rechthoekig en van hout gemaakt, een voorbeeld hier van is een salontafel teak of een salontafel in eiken en of in hoogglans.