Deze website maakt gebruik van cookies


Kasten

Een kast is tegenwoordig een onmisbaar stuk meubel in je huis, want je moet toch ergens jouw spullen ergens kwijt kunnen of opslaan. In bijna iedere kamer van een huis staat wel een kast met opbergruimte. Op de slaapkamer staat bijvoorbeeld de linnenkast, zodat je jouw linnengoed daarin kunt opbergen en in de woonkamer een grote houten kast dat als boekenkast dient. Natuurlijk mag de boekenkast niet ontbreken voor het opbergen van jouw boeken en de kleine opbergkastjes voor het opslaan van kleine dingen of een prachtige vitrinekast voor het laten zien van bijvoorbeeld je beeldjes of vakantie foto’s. Dus de kast is een belangrijke meubel in jouw huis.


De boekenkast

Boekenkasten dienen voor het opbergen van boeken. De meeste boekenkasten zijn een open kast, zodat je zo makkelijk jou boeken er in kunt zetten en er uit kunt halen. Ook is het belangrijk dat de zijkant van de boeken gezien kunnen worden want deze geven jouw, meubel karakter en persoonlijkheid met zich mee.


De half hoge kast

Een halfhoge kast ook wel een dressoir genoemd, wat deze kast zo bijzonder maakt is dat de kast met voldoende opbergruimte is ingedeeld, maar waar je ook nog spullen bovenop kwijt kunt. Dressoirs dienen voor veel functies want ze worden vaak als verdeler tussen twee ruimtes geplaatst, hier kun je denken aan de eet- en woonkamer. Dressoirs vind je in verschillende soorten maten en materiaal.

kasten

Kast als plasma TV-meubel

Een kast kan ook dienen als een Tv-meubel. Een TV-meubel is een lage brede kast, waarop je jouw tv bovenop kunt plaatsen. In het kastje zelf is er ruimte voor een dvd speler, digitale tv ontvanger, spelcomputers, enzovoort. Omdat de tv en de andere multimedia producten in de meeste gevallen veel kabels nodig hebben is de achterkant van het Tv-meubel meestal open, zodat je gemakkelijk de kabels kunt plaatsen. Tv-meubels zijn er in vele verschillende soorten maten, materialen en kleuren. Een voorbeeld van de verschillende soorten materialen zijn een eiken meubel of teakhouten meubel. De maten van de Tv-meubels verschillen erg veel omdat er vele verschillende soorten maten Tv’s op de markt zijn.Vitrinekast

Een vitrinekast is een kast dat vooral uit glas bestaat het is tevens ook een mooie manier om jouw pronkstukken op een mooie manier te kunnen laten zien. Doordat jou pronkstukken achter glas staan zijn ze ook meteen veilig en worden je pronkstukken ook niet stoffig of vies. Een goede plek voor een vitrinekast is de woonkamer of de keuken.


Buffetkast

Een buffetkast is de manier om jouw mooie borden of glazen te kunnen zetten. Een leuke plek voor een buffetkast zou in je woon- of eetkamer zijn. Met een buffetkast krijg je het opberggemak van een ladekast met de uiterlijk van een vitrinekast. De lades kun je gebruiken voor het bestek en de ruimte achter de deurtjes voor het tafelkleed of andere spullen naar jouw keuze. Buffetkasten zijn in de meeste gevallen groot en hebben ruimte nodig om je borden of glazen te kunnen laten zien. Buffetkasten zien het er beste uit tegen een lange muur.