Deze website maakt gebruik van cookies


Banken

Zoals met veel meubilair waren het de oude Egypte die die bankstellen hadden uitgevonden. In die tijd waren bankstellen bedoeld als een hoogwaardig product die alleen voor mensen met rijkdom of macht konden bemachtigen. Een normaal persoon had in die tijd niet het geld om daar gebruik van te kunnen maken. Het bankstel begon zich te evalueren in de tijd van de Grieken en Romeinen. De zogeheten elite hadden vaak sofa's om op te ontspannen of om op te werken. Wat misschien wel bekend klinkt is het beeld van de Romeinse keizer die liggend op een sofa ligt. Na het Romeinse Rijk raakte de bank toch als het ware verouderd en onbruikbaar. Pas in de middeleeuwen kwam de bank weer tot leven. Dit keer om niet meer weg te gaan als een onbruikbaar meubilair. Het bankstel was wel nog steeds een meubelstuk voor de elite. Nu waren de banken iets groter dan hun oudere voorganger nu kon je met twee of meer mensen zitten op een bankstel, hoewel dat niet vaak voorkwam. De bankstellen werden gemaakt van dure materialen en fijne stoffen. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat in die tijd ook nog niet veel meubels in huizen stonden. De woningen in die tijd bestonden vaak uit grote kale ruimtes. Vanaf het moment dat de huizen meer steviger werden gebouwd, werd de bank een steeds populairder en bekender product onder de niet rijke mensen. Er kwamen goedkopere versies, zodat ook gewone burgers een bank konden kopen en in hun huis konden plaatsen. Pas vanaf het begin van de 20ste eeuw heeft de bank een grote wending genomen. Banken beschikte toen over springveren en massa productie doormiddel van machines maakten de bank veel goedkoper en beschikbaar in veel verschillende soorten kleuren en materialen. Tegenwoordig is er veel keuze aan banken in verschillende soorten en prijzen. Gelukkig hoef je niet meer heel veel moeite te doen voor een stijlvol bankstel gemaakt van goede materialen.


banken

Waar dient een bank voor

Een bank is een belangrijk onderdeel in een woonkamer en is daarom, ook belangrijk dat de bank ook comfortabel zit. daarnaast moet de bank ook goed bij de rest van je inrichting passen ook wil je dat je bank betaalbaar is. Een bank hoort ook van zeer goede kwaliteit te zijn omdat, een bank voor een lange tijd mee moet gaan. De bank kan ook wel als een luxe goed worden gezien al hoewel het niet meer zo moeilijk meer is om aan een bank te komen.


Hoekbank

Tegenwoordig is een hoekbank een trend van dit moment. De meest bekende versie van de hoekbank die twee rechte zit gedeeltes heeft met er tussenin een hoek als verbindingsstuk. De nieuwe versie van de hoekbank is de relaxbank deze bank heeft een recht zitgedeelte met daaraan een lange stoel aan gekoppeld. Deze lange stoel zit aan de rechter of linker kant van de bank waarop je kan liggen. Er bestaan vele hoekbanken in verschillende soorten materialen en kleuren.


2 zitbank

De 2 zitbank is een bank dat bedoeld is voor kleinere huiskamers. De 2 zitbank is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Naast de 2 zitbank heb je ook de 2,5 zitbank dat net het beetje extra zitruimte in vergelijking met de 2 zitbank, wat eigenlijk betekent dat er meer dan genoeg plek is voor 2 personen. De 2,5 zitbank is een prima oplossing als je woonkamer niet erg groot is en als er geen plek is voor een 3 zitbank.


3 zitbank

De 3 zitbank is na de 2 zitbank het meest bekende model van de bank. Ook de 3 zitbank is beschikbaar in verschillende soorten modellen, materialen en kleuren. Zodat je altijd een 3 zitbank kunt vinden die bij jouw interieur en smaak past.